אהבתי בסין - The Pinch, ספרייה ומרכז קהילתי

November 24, 2014

  

קורבנות רעידת האדמה שפקדה את הכפר הסיני Shuanghe בשנת 2012 הונצחו באמצעות בנייה של ספרייה ומרכז קהילתי בכיכר הכפר המרכזית, עליה הופקדו האדריכלים ג'ון לין (John Lin) ואוליבר אוטוורה (Olivier Ottevaere). הכיכר נושקת לקיר תומך המתנשא לגובה של ארבעה מטרים והספריה תוכננה כך שהמבנה שלה יתפרש בין שני מפלסים ויתפקד כגשר המחבר בין מבני הכפר המשופצים לבין הכיכר.

 

 

 

לפני רעידת האדמה נבנו רוב המבנים באזורים הכפריים של סין באמצעות חומרים מקומיים כמו בוץ ועץ, אך אחריה השימוש בחומרים הללו נתפס כבלתי בטוח והם הוחלפו בבטון ובחומרים מתועשים. במקום להיכנע לתפיסות הבנייה הללו ולהזנחת העץ כחומר בנייה, החליטו האדריכלים להשתמש בעץ מקומי כחומר העיקרי למבנה, בכדי להדגים כיצד ניתן לתכנן מבני עץ בטוחים בעיצוב עכשווי, תוך שימוש בטכנולוגיות מקומיות ובנגרות אומן.

 

 

המבנה בנוי מסדרת קורות המקשרות בין מפלס הרחוב הגבוה לבין הכיכר הנמוכה. לכל קורה מבנה מעט שונה בכדי ליצור שיפוע מדורג, שיאפשר מעבר הולכי רגל בין המפלסים, ובקצה שלהן שיפוע חד כלפי מעלה עבור הגג. בתוך המבנה משמשות קורות העץ לתמיכה במדפי הספרים, שנראים כמרחפים, בכך הן משלימות את תפקידן כאלמנט המרכזי.

 

 

Photos courtesy of Olivier Ottevaere and John Lin  

Please reload

© 2019 by ​Studio Sharon Hibsh. Proudly created with Wix.com.

  • w-facebook
  • Instagram Clean